nedjelja, 11. veljače 2018.

Čokoladni rolat s kremastim filom

Rolati su mnogima omiljeni desert, jer su laki za pripremu, a veoma su ukusni i dekorativni...
 cokoladni rolat Foto-ilustracija: Pixabay.com
Potrebno je za koru:



- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 50 g otopljene čokolade

Sastojci za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kesica krem-fiksa
- 100g šećera u prahu

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca. Čvrsto umutiti belanca, dodati šećer i jedno po jedno žumance. Varjačom u jaja umešati prosejano brašno, a posle i otopljenu čokoladu koja ne sme da bude vruća. Koru peći na 180 C, oko 20 minuta, u plehu koji je prekriven papirom za pečenje. Gotova kora se prebaci na vlažnu platnenu krpu i urola.

Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa krem fixom i prah-šećerom. Fil ostaviti malo u frižideru da se stegne, pa filovati koru ravnomerno i ponovo urolati. Ukrasiti ostacima krema, pa kada se sve stegne i ohladi, servirajte uz voće po izboru.

(Telegraf.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar

DAN ZALJUBLJENIH: Evo zašto svijet slavi Valentinovo 14. februara

Mali anđeo Kupid, s lukom i strijelom, jedan je od najpoznatijih simbola Valentinova. Legenda kaže da se oni koje Kupid pogodi svojom str...