Rolati su mnogima omiljeni desert, jer su laki za pripremu, a veoma su ukusni i dekorativni...
cokoladni rolat Foto-ilustracija: Pixabay.com
Potrebno je za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 50 g otopljene čokolade
Sastojci za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kesica krem-fiksa
- 100g šećera u prahu
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca. Čvrsto umutiti belanca, dodati šećer i jedno po jedno žumance. Varjačom u jaja umešati prosejano brašno, a posle i otopljenu čokoladu koja ne sme da bude vruća. Koru peći na 180 C, oko 20 minuta, u plehu koji je prekriven papirom za pečenje. Gotova kora se prebaci na vlažnu platnenu krpu i urola.
Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa krem fixom i prah-šećerom. Fil ostaviti malo u frižideru da se stegne, pa filovati koru ravnomerno i ponovo urolati. Ukrasiti ostacima krema, pa kada se sve stegne i ohladi, servirajte uz voće po izboru.
(Telegraf.rs)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
DAN ZALJUBLJENIH: Evo zašto svijet slavi Valentinovo 14. februara
Mali anđeo Kupid, s lukom i strijelom, jedan je od najpoznatijih simbola Valentinova. Legenda kaže da se oni koje Kupid pogodi svojom str...
-
Crveni luk je biljka koja potječe iz Azije i s Bliskog istoka. Uzgaja se već više od 5000 godina. Luk je začinska biljka, niske kalorič...
-
Iako važe za dobre prijatelje, Jelena Karleuša i Aca Lukas su ušli u ozbiljan sukob u poslednoj emisji Zvezde Granda. Naime, pravi haos ...
-
Dunja kao prirodni lijek Dunja je od davnina poznata u narodnoj medicini i koristi se kao sredstvo za ublažavanje ...
Nema komentara:
Objavi komentar